10 odličnih savjeta za mršavljenje

Pretjerana kilaža narušava vaš fizički izgled, a gojaznost može ozbiljno da naruši zdravlje. Ovi savjeti trebalo bi da budu korisni.

1) Najuspješnija varijanta za smanjenje kilaže je zdrava hrana. Uživajte u voću, povrću, integralnim žitaricama. U niskomasnom mesu, jajetu, crnom hlebu i smeđem pirinču imate saveznika u namjeri da smršate ili da održite sadašnju dobru liniju.

2) Zaboravite na safalade, salame, kobasice i paštete. Kada poželite da pojedete hot – dog ili kolač, odlučite se za zdraviju varijantu – kuvano pileće ili ćureće meso ili voće.

3) Ako jedete previše hrane u kojoj ima mnogo vlakana, teško da ćete uspeti da smršate. Obroci treba da budu manje obilni, a češći. Nemojte da izostavljate obroke.

4) Uz zdravu hranu, presudna je i fizička aktivnost. Trbušnjaci i čučnjevi nijesu najbolja varijanta, zato što ne doprinose u mršavljenju, iako su odlični za mišiće stomaka. Da biste se riješili broja kalorija koji se nalazi u 100 grama čokolade, bilo bi neophodno da praktikujete trbušnjake 60 minuta bez pauze! Ovo sasvim dovoljno govori.

5) Pretjerana kilaža nerijetko dovodi i do kompleksa. Ali, snaga volje rješava sve! Zamislite sebe sa određenim brojem kilograma manje – sasvim dovoljan podsticaj da odete na trening i kada biste radije sjedeli u toplini svog doma.

6) Nije dozvoljeno ni najmanje odstupanje od odluke koju ste donijeli! Uloženi napor će se isplatiti, ne odustajte!

7) Nemojte da očekujete velike rezultate ubrzo. Odlučnost i vrijeme rade u vašu korist. Za oko 60 dana rezultati će biti tu!

8) Stručnjaci su došli do zaključka vino u manjim dozama doprinosi sačuvanju vitke linije. Pitajte lekara za savjet.

9) Loše navike su vjerovatno i dovele do pretjerane kilaže – zato ih iskorijenite. Višesatno sjedenje u fotelji neće pomoći da smršate. Neka Vam šetnje ili vježbanje postanu navika.

10) Teško je biti dosljedan i istrajan, ali to nije razlog da posustanete. Kada poželite kolač ili bilo šta drugo što bi škodilo ostvarenju vašeg cilja – slušajte omiljenu muziku ili se zabavite nekim interesantnim hobijem.

Izvor & foto izvor: http://www.teretana-fitnes.com

Share

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *