Energy insanity funkcionalni trening

Za sve one koji su posvećeni zdravim stilovima života i koji žele da svoje tijelo dovedu do savršenih oblina, ovaj program predstavlja pravi izbor.

Dugogodišnji karate reprezentativci Crne Gore Tina Minić i Filip Vujadinović osmislili su funkcionalni trening koji predstavlja novinu na našim prostorima. Naime, po uzoru na program jednog od najboljih svjetskih fitness trenera Shaun T-ja, a pri tom koristeći svoje višegodišnje iskustvo iz sporta, Tina i Filip su osmislili program koji je pogodan kako za rekreativce, tako i sportiste.

Energy insanity se bazira na kardio aktivnostima i pliometriji, što direktno utiče na smanjivanje masnih naslaga, poboljšanja kondicije i eksplozivnosti. Određeni djelovi programa se baziraju na maksimalnom intervalnom treningu, što u praksi znači da se vježbe izvode sa maksimalnim intenzitetom duže vrijeme (tri do četiri minuta), uz veoma kratko odmaranje (30 sekundi), što je siguran put do ubrzanog metabolizma, a samim tim i topljenja viška kilograma.

Ovaj program je namijenjen svima. Ne postoji bukvalno ograničenje godina, nego spremnosti. Naravno da prednost u početku imaju oni koji su se bavili nekom fizičkom aktivnošću, ali se u praksi pokazalo da ta prednost nije velika i da ima primjera gdje neko ko nije bio fizički aktivan ni u kakvom sportu, postane izdržljiviji, u boljoj kondiciji i slično. Dakle, najvažnija je psihička motivisanost.

Program nudi mnogobrojne benefite, a ovo su samo neki od njih:
-Istezanje koje je zastupljeno u ovom programu dovodi do povećanja fleksibilnosti;
-Skoro čitav program baziran je na kardio vježbama maksimalnog intenziteta koje povoljno djeluju na srčani mišić i na taj način djeluju i preventivno na razvoj hipertenzije;
-Angažovanje tokom treninga velikog broja mišića koji se svakim treningom iskorištavaju do maksimuma i tako poboljšava snagu i izdržljivost;
-Povećava eksplozivnost

Iako se radi o grupnom programu, poseban benefit članovima je mogućnost mjesečnog praćenja napretka kada je trening u pitanju. Osmišljen je tkz. individualni fit test sa kojim pratimo napredak kada je fizička snaga u pitanju. Pored navedenog, u evidencioni karton koji dobija svaki član ponaosob, će biti zabilježeni i rezultati Body mas index, težina, masnoća, mišićna masa i sl.

Imajući u vidu da se ovaj karate dvojac, osim u sportu, dokazao i u fitnesu, ne treba sumnjati da će ovaj program privući veliki broj vježbača u Podgorici. Njihovo iskustvo, znanje i harizma su bez sumnje dobra pozivnica da se i Vi oprobate na ovom treningu.

10941749_10205597413555381_1237584614_n 10941236_10205597410955316_513058865_n 10958137_10205597409995292_1849332628_n

Izvor:kolektiv.me

Share

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *