Pronađite konkretnu motivaciju za sebe i ona će vas održati u treninzima i promenama u ishrani

Neko je rekao da motivacija ne traje dugo i gubi se, ali to nije opravdanje da je ne pronalazimo ponovo, jer ni efekat tuširanja ne traje dugo, pa ga zato to ponavljamo svaki dan.

Šta sve može da bude motivacija, ali jako konkretna, šta sve za vas može da bude taj komadić mesa u ruci ili blesava predstava za decu?

Neki dan, datum u kalendaru do kojeg želite da zablistate?

Nečija skepsa da vi to nećete moći?

Pronađite svoju konkretnu motivaciju, izgovorite je naglas, zalepite je na frižider, recite je nekome, čuvajte je kao tajnu pa iznenadite nekoga, bilo šta, i svaki put kada biste odustali, kada vam je teško ili ste bezvoljni, tresnite je sebi u lice, obujte patike i sledite je. Budući da se željene promene ne dešavaju preko noći, ona nam pomaže da između trenutnog zadovoljstva i dugoročnog plana napravimo pametniji izbor u datom trenutku.

A sada pogledajte obavezno ovaj kratak video. Primetite šta se dešava u njemu. Gledajte lica i energiju tih ljudi. Pogledajte šta se na kraju desilo. Zapamtite osećaj koji vas preplavio. Taj osećaj, to je motivacija.

Svako je sposoban da pronađe pravu motivaciju za sebe. Tu sve počinje, i zbog toga sve traje. Zbog toga na kraju stignemo do cilja.

Share

Pin It

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *